MÜLLEX-KÖRMEND Hulladékgyűjtő és Hasznosító KFT

 

Székhely: 9900 KÖRMEND, Rákóczi u. 5. I. /1.,           

Telephely: 9784 HARASZTIFALU, Nyárfasor,

 

Tel: 94 / 594 - 307, 94 / 594 - 308, Fax: 94 /594- 309    Tel./ Fax: 94/ 726-000 ;

Postacím: 9900 Körmend, Pf. 6.

 

www.mullexkormend.hu  Email: info@mullexkormend.hu

 

HULLADÉKGYŰJTÉSI NAPOK

KONDORFA KÖZSÉG

 

2015.

 

 

SZÁLLÍTÁSI NAP: PÁROS HÉTFŐ

 

JANUÁR

5., 19.

FEBRUÁR

2., 16.

MÁRCIUS

2., 16.,30.

ÁPRILIS

13.,27.

MÁJUS

11., 25.

JÚNIUS

8., 22.

JÚLIUS

6., 20.

AUGUSZTUS

3., 17.,31.

SZEPTEMBER

14., 28.

OKTÓBER

12.,26.

NOVEMBER

9., 23.

DECEMBER *

7.,21.


A május 25.-én esedékes szállítás pontos időpontjáról később adunk tájékoztatást.


 

 

Tisztelt Kondorfai Lakosok!

 

 

 

Mi kerülhet a sárga zsákba?

 

Ez a zsák a fém-, a műanyag-, a papírcsomagolások és az italos kartondobozok gyűjtésére szolgál. Kérjük, üveget ne tegyen bele, mert ha eltörik, könnyen kivághatja a zsákot és balesetet okozhat. A hulladékoknak minden esetben tisztán, összelapítva kell a zsákba kerülnie, mert ez a hasznosításuk alapfeltétele. A zsákok szelektív hulladékgyűjtéshez az Önkormányzatnál térítésmentesen igényelhetők, egyébként bármilyen háztartásban található zsák a gyűjtésre felhasználható.

A fémhulladékok közül a zsákba gyűjthetjük az alumínium italdobozokat, az alumínium tálcákat, alufóliát, a konzervdobozokat, az üvegek fém záróelemeit, kupakokat és az egyéb fém csomagolóanyagokat. Figyeljünk oda, hogy zsíros, ételmaradékkal illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladék ne kerüljön a szelektív gyűjtőzsákba.

A papírhulladékok gyűjtésénél vegyük figyelembe a zsák méretét, csak a kisebb papírhulladékokat tegyük bele, például: újság, prospektus, könyv, papírzacskók, teás vagy fogkrémes dobozok. A nagyobb kartondobozokat a begyűjtés napján a zsákok mellé helyezzük ki. A zsíros, ételmaradékkal szennyezett papír nem hasznosítható újra, annak a kommunális hulladékok között van a helye.

A műanyaghulladékok közül a zsákba tegyük az üdítős és ásványvizes palackokat, a különböző zsugorfóliákat, bevásárló reklámtáskákat, és a kozmetikai- vagy tisztítószerek flakonjait, tégelyeit. Fontos, hogy a palackokat, flakonokat tapossuk laposra, így több fér belőlük a zsákba, és könnyebben tárolhatók..

A többrétegű tejes vagy gyümölcsleves italos kartondoboz három anyagtípusból áll: papírból, alumíniumból és műanyagból. Az ilyen csomagolásokat kilapítva gyűjtsük a zsákba.

 

A sárga zsák kizárólag a hasznosítható csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére használható, melyet a szállítás napján zárt állapotban kell a HULLADÉKGYŰJTŐ TEHERAUTÓVAL JÁRHATÓ úttest mellé kihelyezni A szolgáltatás bevezetésével a lerakással ártalmatlanításra kerülő hulladék csomagolóanyag tartalmát szeretnénk csökkenteni az 199963 l/EK irányelv alapján. A begyűjtött hulladék válogatás után az ÖKO-PANNON KHT rendszerén keresztül hasznosításra kerül.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a hagyományos edényes hulladékgyűjtést az eddigi időrend szerint végezzük. A gyűjtés során a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. 56. § (7) bekezdés értelmében a lerakással ártalmatlanított biológiailag lebomló szerves anyag­tartalmat fokozatosa csökkenjem kell. A törvényalkotó célja, hogy csökkentse a hulladéktelepek gázképződését és elősegítse az elbomló szerves anyagok természetbe történő visszajuttatását. A fenti cél elérése érdekében kérjük Önöket, hogy szerves hulladékaikat' lehetőség szerint a háztartásukban komposztálják, a hulladékgyűjtő edénybe csak olyan hulladékot helyezzenek, melyek nem komposztálhatók illetve a szelektív gyűjtés során nem gyűjthetők.

További felvilágosítással a 94/726- 000-ás telefonszámon állunk rendelkezésükre.


 

SZELEKTÍV ZSÁKOS HULLADÉKGYŰJTÉSI  NAPOK
KONDORFA  KÖZSÉG

 

2015.

SZÁLLÍTÁSI NAP: NÉGYHETENTE
HÉTFŐ

 

FIGYELEM !  A SÁRGA ZSÁK  CSAK  SZELEKTÍV GYŰJTÉSRE HASZNÁLHATÓ! AMENNYIBEN EGYÉB HULLADÉKGYŰJTÉSRE HASZNÁLJÁK, AZ NEM KERÜL ELSZÁLLÍTÁSRA ÉS SZANKCIONÁLHATÓ.